Bonus voor zorgmedewerkers

HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN VOOR DE ZORGBONUS. DE DEADLINE IS VERSTREKEN.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

De uitbraak van COVID-19 heeft ingrijpende gevolgen gehad. Diverse mensen werkzaam in de sector Zorg en Welzijn, zoals een verpleegkundige en een helpende, hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd. Chapeau daarvoor!

Het kabinet wil hiervoor graag zijn waardering uitspreken met een bonus. Je kunt hiervoor bij ons het aanvraagformulier indienen, maar je aanvraag wordt vervolgens door de overheid getoetst. En helaas komt niet iedereen in aanmerking voor deze bonus. Lees daarom goed de onderstaande voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

Hoogte bonus

Als je als zorgprofessional in aanmerking komt voor de bonus ontvang je € 1.000,- netto.

Voorwaarden bonus

• Je hebt je ingezet voor COVID-19 besmette cliënten of je hebt op andere wijze bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19.
• Je hebt aan minimaal 2 cliënten zorg geleverd via Standby Zorg.
• Je hebt minimaal 40 uur gewerkt in de periode van 1 maart tot 1 september 2020 via Standby Zorg.


Alle voorwaarden en informatie leest u in de Handreiking Zorgbonus COVID-19

Let op: de bonus kan maar bij één organisatie tegelijkertijd aangevraagd worden.

Veelgestelde vragen en antwoorden

De bonus is bedoeld voor zorgmedewerkers die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben in de periode 1 maart tot en met 1 september als gevolg van COVID-19.

Ja! De bonus geldt ook voor ZZP’ers indien zij werkzaamheden voor een zorginstelling hebben verricht. Als je voor Standby Zorg gewerkt hebt, kan je in aanmerking komen voor de bonus.

Zorgmedewerkers die diensten hebben verricht tussen 1 maart en 1 september 2020 kunnen in aanmerking komen voor de bonus.

Nee, de bonus wordt netto uitgekeerd. Dit betekent dat de 1000 euro belastingvrij is en je dus echt 1000 euro op je bankrekening krijgt!

Ons streven is om de bonus dit jaar uit te keren. Wij zijn alleen wel afhankelijk van de overheid. Naar onze inschatting zal de bonus pas in 2021 uitgekeerd kunnen worden.

De overheid heeft besloten dat alleen zorgprofessionals in aanmerking komen wanneer je een werknemer of derde (bijv. zzp’er) bent bij een zorgaanbieder. Standby Zorg is een zorgaanbieder.

De bonus op grond van de subsidieregeling is dus niet beschikbaar voor degenen die zelfstandig als zorgprofessional werken en geen zorgaanbieder zijn in de zin van de subsidieregeling. Standby thuiszorg is een bemiddelingsbureau en dus geen zorgaanbieder. Bij Standby thuiszorg ga je namelijk een zorgovereenkomst aan met de cliënt en wordt je gezien als PGB-zorgverlener. Als PGB-zorgverlener verricht je werkzaamheden in het kader van een zorgovereenkomst die is afgesloten tussen de PGB-zorgverlener en de budgethouder. De budgethouder is geen zorgaanbieder zoals deze is gedefinieerd in de subsidieregeling.

Je kan de bonus voor zorgmedewerkers aanvragen tot uiterlijk 22 oktober 2020.

HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN VOOR DE ZORGBONUS. DE DEADLINE IS VERSTREKEN.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Handige websites

Rijksoverheid

Bekijk hier de actuele informatie over de bonus van zorgprofessionals.

Ga naar het de Rijksoverheid

RIVM

Bekijk hier de actuele informatie over het Coronavirus vanuit het ministerie voor Volksgezondheid.

Ga naar het RIVM

Informatielijn

Voor vragen kunt u altijd terecht bij de landelijke informatielijn vanuit het RIVM.

0800-1351

Nog geen zorgverlener bij Standby?

Schrijf je hier in!