Bent u verzekerd van thuiszorg in 2020?

Zorg ervoor dat u voor de juiste zorgverzekering kiest in 2020!

Zorgverzekeringen voor 2020

Wanneer iemand ouder wordt neemt de kans op een grotere zorgbehoefte vaak toe. Het is daarom belangrijk om goede zorg te ontvangen zonder dat u daarbij ineens voor hoge kosten komt te staan. Helaas ziet niet iedereen het belang van overstappen van zorgverzekeraar in. Toch is het raadzaam om hier elk jaar kritisch naar te kijken. Een zorgverzekeraar wijzigt namelijk elk jaar haar voorwaarden voor de vergoedingen die zij geeft. Daardoor kan het zomaar voorkomen dat u op dit moment thuiszorg vergoed krijgt vanuit de zorgverzekering, maar volgend jaar niet meer. Maar wat zijn dan de beste partijen voor uw situatie? Wat zijn de gevaren als u voor de verkeerde zorgverzekering kiest? En waar moet u verder allemaal rekening mee houden? Dat zullen wij op deze pagina voor u verder toelichten.

Het gevaar van een verkeerde zorgverzekering

Wij van Standby thuiszorg zijn een ongecontracteerde zorgpartij. Dat wil zeggen dat de zorg die wij geven niet standaard vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. Als oplossing hiervoor hebben zorgverzekeraars de restitutiepolis in het leven geroepen. Een restitutiepolis is een polis waarbij u zelf de regie heeft over de zorg die u krijgt. U kunt daarbij zelf beslissen van welke zorginstantie u bijvoorbeeld thuiszorg wenst te ontvangen. Dankzij deze polis kunt u voor Standby thuiszorg kiezen waarbij alle zorg vergoed wordt. Heeft u geen restitutiepolis? Dan kunt u wellicht niet de zorg ontvangen zoals u dit wilt. Ook als u plots gespecialiseerde zorg nodig heeft kan het voorkomen dat u ook hiervoor niet de gewenste zorg kan ontvangen en een hospice of verpleeghuis het alternatief is. Het is daarom van groot belang om de juiste zorgverzekering te hebben die hierin meedenkend is én de thuiszorg blijft vergoeden

Soorten zorgpolissen

Restitutiepolis

Met deze zorgverzekering kiest u zelf voor uw zorgverlener. Dit wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar, ook als deze zorgverlener ongecontracteerd is met uw zorgverzekeraar.

Naturapolis

Bij deze polis heeft de zorgverzekeraar contracten met bepaalde zorginstanties waaruit u een keuze kunt maken. Als u een ongecontracteerde zorginstantie kiest wordt deze niet volledig vergoed.

Budgetpolis

Dit is een vorm van een naturapolis. Bij een budgetpolis is het aantal zorgaanbieders waar u uit kunt kiezen beperkt. Ook de hoogte van vergoeding is vaak te laag voor de gewenste zorg.

Het advies van Standby thuiszorg

Welke zorgverzekering het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie is lastig om te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van de door u benodigde zorg en eventueel extra aanvullende verzekeringen. Wel kunnen wij aangeven wat belangrijke punten zijn om mee in overweging te nemen als u zorg van Standby thuiszorg wenst te ontvangen. Omdat wij een ongecontracteerde zorginstantie zijn heeft u hiervoor vaak een ander soort polis nodig dan dat u gewend bent.

 • Kies voor een zorgverzekering uit onze top 3
  Voor 2020 bevelen wij een restitutiepolis van OHRA, Nationale Nederlanden of United Consumers aan. Deze partijen staan bekend om de goede samenwerking en zijn enorm meewerkend bij het geven van vergoedingen. Daarnaast wordt thuiszorg die door ons wordt gegeven gegarandeerd vergoed door deze zorgverzekeringen, mits u hier de juiste indicatie voor heeft.
 • Voorkom dat u een budgetpolis afsluit
  Een budgetpolis kan voordelig zijn in de maandprijs, maar daarmee ontvangt u maar beperkte zorg. U heeft weinig keuze in de zorg die u wilt krijgen en veelal wordt de zorg niet vergoed.
 • Maak gebruik van een restitutiepolis
  Zoals eerder is benoemd geeft een restitutiepolis u volledige vrijheid in de zorg die u wenst te ontvangen. U bent niet gebonden aan gecontracteerde zorginstanties, maar kunt ook zorg ontvangen van ongecontracteerde zorginstanties zoals Standby thuiszorg. Daarnaast is de vergoeding die u voor zorg ontvangt vaak vele malen hoger dan bij een reguliere polis. Hierdoor kunt u complexere zorg ontvangen zonder dat u uiteindelijk voor verrassingen komt te staan.
 • Vraag om hulp bij uw keuze
  Het risico dat u een verkeerde zorgverzekering kiest kan hoog zijn. Wij van Standby thuiszorg zijn continu op de hoogte van de laatste veranderingen en ontwikkelingen van zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren in het maken van de juiste keuze voor uw zorgverzekering van 2020. Ook als u momenteel tevreden bent met uw zorgverzekering denken wij graag met u mee.

Onze top 3 restitutiepolissen


€116,50
Per maand

€119,08
Per maand

€121,31
Per maand

Wij adviseren u graag!

088 - 018 02 03 (24/7 bereikbaar)

Thuiszorg via Standby thuiszorg

Het liefst blijft iedereen zo lang mogelijk thuiswonen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en is er soms behoefte aan extra ondersteuning. Bij Standby thuiszorg hebben wij al 20 jaar ervaring in het geven van professionele en gepaste zorg aan huis, vanaf 3 uur aaneengesloten. Samen met u denken wij graag na over een oplossing, zodat u óf uw familieleden hierin volledig ontzorgd worden. Wij hebben meerdere vestigingen door Nederland waardoor er altijd een vestiging bij u in de buurt is. Onze zorgverleners kunnen vaak al binnen 24 uur de zorg bij u thuis opstarten. Of dit nu gaat om palliatief, terminaal, chronisch of zorg bij dementie; wij hebben veelal geschikte zorgverleners.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Zorgverlener worden bij Standby?

Standby thuiszorg bemiddelt tussen jou als zelfstandig zorgverlener (zzp’er) en de cliënt met complexe zorgvragen. Je zult hierbij cliënten bezoeken in blokken van minimaal 3 uur tot 24 uur aaneengesloten. Onze cliënten zul je dan bijvoorbeeld gaan helpen met de verzorging in alle facetten. Als zelfstandig zorgverlener kun jij je focussen op hetgeen je écht leuk vindt; verzorging. De volledige backoffice zullen wij tot ons nemen!

Lees meer over het werken bij Standby thuiszorg >