Terminale zorg 2018-06-14T10:55:48+00:00

U zoekt terminale zorg

Onze dienstverlening begint bij het inventariseren van de zorg behoeften en uw persoonlijke wensen. Op basis daarvan adviseren en informeren wij u over wat de zorgverleners voor u kunnen betekenen tijdens deze laatste levensfase. Zo kunnen wij de complete mantelzorg overnemen, of allen de stukjes die u zelf liever niet meer doet. Bovendien kan uw zorgvraag veelal binnen 24uur nog ingevuld worden, evenals het organiseren van de hulpmiddelen die nodig zijn voor de verzorging en verpleging bij u thuis.

Wij kunnen u helpen met:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding
  • Huishoudelijke ondersteuning
  • Zorg 24 uur per dag of indien u wenst alleen nachtzorg
  • Een klein team van gespecialiseerde zorgverleners die passen bij uw wensen
Lees verder

Wat is terminale thuiszorg ?

Er is sprake van terminale zorg bij een levensverwachting korter dan 3 maanden. In deze laatste levensfase is het voor Standby thuiszorg belangrijk dat u nog zo lang mogelijk uzelf kunt blijven. Terminale thuiszorg is een bijzondere dienstverlening tijdens een zeer intensieve en waardevolle periode. De zorgverleners zullen ervoor zorgen dat alle betrokken personen met een goed gevoel aan deze periode terug kunnen denken. Onze missie: fijne thuiszorg leveren naar uw persoonlijke wensen.

Bij terminale zorg stellen wij een klein team van gespecialiseerde zorgverleners samen voor uw verzorging aan huis. Het team voor terminale thuiszorg biedt tot 24 uur per dag persoonlijke zorg in de laatste levensfase. Het is mogelijk dat uw zorgvraag dezelfde dag nog ingevuld wordt. Tevens kan uw zorgteam de hulpmiddelen die nodig zijn voor verpleging bij u thuis organiseren. Zo nodig zal uw zorgteam contact onderhouden met uw specialist of huisarts betreffende de verpleging aan huis.

24 uurs zorg ?

In de terminale levensfase biedt de 24 uurs zorg van Standby een mooi alternatief voor een hospice. Dit kan particulier of met een (volledige) vergoeding van uw zorgverzekeraar gefinancierd worden. Veelal bent u zelfs goedkoper uit dan in een hospice.

Wat zijn de kosten van terminale thuiszorg ?

Wanneer u zorg nodig heeft komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonsgebonden budget (PGB). Hierdoor kunnen wij tot 60% meer zorg leveren dan bij reguliere thuiszorg en zo wordt echt het meeste uit uw budget gehaald. Wij begeleiden u van A tot Z om dit persoonsgebonden budget zo optimaal mogelijk in te zetten voor terminale thuiszorg.

Maak vandaag nog een afspraak bij Standby thuiszorg voor een kennismakingsgesprek.

Neem direct contact met ons op