Terminale zorg2019-01-22T09:09:48+00:00

Terminale zorg 2 tot 24 uur per dag

Meer weten over de mogelijkheden van terminale zorg bij Standby thuiszorg?

Terminale zorg 2 tot 24 uur per dag

Wanneer iemand de diagnose terminaal ziek heeft gekregen is er geen zicht meer op genezing van de ziekte en zal een persoon binnen een bepaalde periode komen te overlijden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij iemand met hartfalen of terminale kanker. Wanneer deze diagnose is gesteld moet er snel gehandeld worden. Is er bijvoorbeeld thuiszorg nodig of zal de cliënt naar een hospice moeten verhuizen? Dat is waar wij met Standby thuiszorg in beeld komen. Wij stellen bij terminale zorg een klein team van gespecialiseerde zorgverleners samen voor de verzorging aan huis zodat u, uw partner of uw ouder thuis kan blijven in de laatste levensfase. Onze missie: fijne thuiszorg leveren naar uw persoonlijke wensen. Wij kunnen blokzorg leveren op verschillende dagen in de week, maar ook nachtzorg en 24 uurs zorg zijn een mogelijkheid. Standby thuiszorg heeft intussen een vestiging in Boxtel, Oss, Tilburg en Eindhoven en zo proberen wij thuiszorg voor terminale ziekte te organiseren door het hele land.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wat kan Standby thuiszorg doen?

Onze dienstverlening begint bij het inventariseren van de zorgbehoeften van de terminale zieke en de persoonlijke wensen. Op basis daarvan adviseren en informeren wij u over wat de zorgverleners voor u kunnen betekenen tijdens de laatste levensfase. Zo kunnen wij de complete mantelzorg overnemen, of alleen de stukjes die u zelf liever niet meer doet. Bovendien kan uw zorgvraag veelal binnen 24 uur ingevuld en opgestart worden, evenals het organiseren van de hulpmiddelen die nodig zijn voor de verzorging bij u thuis. Zo zorgen wij ondanks de terminale ziekte ervoor dat iemand zo lang mogelijk zichzelf kan blijven.

Zorg 24 uur per dag of indien u wenst alleen nachtzorg

Een klein team van gespecialiseerde zorgverleners die passen bij uw wensen.

24 uurs zorg

In de terminale fase biedt de 24 uurs zorg van Standby een mooi alternatief voor een hospice. Onze zorgverleners wisselen elkaar af in diensten van 24 uur en zorgen er zo voor dat u, uw partner of uw ouder niet allen is en er altijd iemand aanwezig is als dit nodig is. Ook zorgen wij ervoor dat het team dat deze 24 uurs zorg op zich neemt zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de zorgvrager. Klikt het niet tussen de zorgverlener en de zorgvrager? Dan gaan we kijken of we iemand anders aan u kunnen koppelen om zo de beste kwaliteit zorg te kunnen leveren.

Meer informatie over 24 uurs zorg bij terminale ziekte? Dit vind je hier.

De kosten van terminale zorg

Wanneer u terminale zorg nodig heeft komt u mogelijk in aanmerking voor het persoonsgebonden budget. Dit wordt ook wel PGB genoemd. Hierdoor kunnen wij tot 60% meer zorg leveren dan bij reguliere thuiszorg en zo wordt echt het meeste uit uw budget gehaald. Wij begeleiden u van A tot Z om dit persoonsgebonden budget zo optimaal mogelijk in te zetten voor terminale thuiszorg.

Veelgestelde vragen

Wanneer u zorg nodig heeft komt u mogelijk in aanmerking voor het persoonsgebonden budget. Dit wordt ook wel PGB genoemd. Hierdoor kunnen wij tot 60% meer zorg leveren dan bij reguliere thuiszorg en zo wordt echt het meeste uit uw budget gehaald. Wij begeleiden u van A tot Z om dit persoonsgebonden budget zo optimaal mogelijk in te zetten voor terminale thuiszorg.

Ja dat kunnen wij. Onze zorgverleners kunnen de nachtzorg op zich nemen. U kunt contact op nemen via info@standbythuiszorg.nl en dan kunnen we samen kijken hoe we deze zorgvraag verder in kunnen gaan vullen.

Doe nu een aanvraag voor terminale zorg en wij nemen binnen 24 uur contact met u op zodat wij zo snel mogelijk voor u de zorg kunnen gaan organiseren.