Respijtzorg

Respijtzorg is een andere naam voor vervangende zorg. Iemand anders kan dan tijdelijk de zorg van u als mantelzorger overnemen, waardoor u even wat rust kunt nemen om vervolgens de zorg weer op volle kracht op te pakken. Meer weten over de mogelijkheden van respijtzorg? Lees dan snel verder.

Respijtzorg ter ontlasting van de mantelzorg

Als mantelzorger staat u altijd klaar voor uw naaste die zorg nodig heeft. Hierdoor is het niet altijd meer mogelijk om zelf tijd te besteden aan uw hobby’s of om bijvoorbeeld een keer op vakantie te gaan. Deze ontspanningsmogelijkheden zijn echter wel noodzakelijk om nog de juiste kwaliteit zorg te kunnen blijven leveren. Respijtzorg helpt om u als mantelzorger de rust te geven die u nodig heeft, terwijl iemand anders de zorg voor uw naaste tijdelijk over neemt.

De verschillende mogelijkheden van respijtzorg

Respijtzorg kan in verschillende vormen worden ingezet. Dit kan bijvoorbeeld een dagopvang zijn waardoor de zorg wordt opgepakt buitenshuis, maar ook thuiszorg is een mogelijkheid. Dit is afhankelijk van de wensen van de cliënt, het ziektebeeld en natuurlijk u als mantelzorger.

Respijtzorg via Standby thuiszorg

Standby thuiszorg kan professionele respijtzorg aan huis leveren. Onze zelfstandige zorgverleners kunnen bij uw naaste aan huis komen en, afhankelijk van de situatie, begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging bieden. Het is zelfs mogelijk tot 24 uur per dag een zorgverlener bij uw naaste aanwezig te hebben. U kunt zelf bepalen wanneer u wilt dat er een zorgverlener langskomt en voor welke periode. Wilt u aan het eind van de periode nog steeds ondersteuning van Standby thuiszorg? Dat is geen probleem. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om u als mantelzorger te kunnen ontlasten.

De vergoeding van respijtzorg

Afhankelijk van de situatie van de cliënt wordt professionele respijtzorg vergoed door de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar. Standby thuiszorg kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden om respijtzorg voor uw naaste te vergoeden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Respijtzorg via Standby thuiszorg aanvragen

Meer informatie over respijtzorg of een persoonlijk gesprek met iemand van de afdeling zorgaanname? Doe een aanvraag voor thuiszorg en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

THUISZORG AANVRAGEN