Mantelzorg ontlasten

Mantelzorg

U bent mantelzorger wanneer u iemand voor een langere tijd zorg geeft. Vaak is dat iemand die dicht bij u staat zoals een partner, familielid of goede vriend. Vaak is mantelzorg onbetaald, maar ongelooflijk dankbaar werk. Echter is mantelzorg in veel gevallen heel zwaar en is het nemen van een kleine pauze niet zomaar een optie.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Ondersteuning voor mantelzorgers

Er zijn tal van verhalen over mantelzorgers die het werk niet aankunnen of die overbelast raken. Daarom is het belangrijk dat u als mantelzorger de juiste ondersteuning en ontlasting krijgt. Dit kan op verschillende manieren worden georganiseerd. Er kan bijvoorbeeld voor een bepaalde periode zorg van u overgenomen worden, maar het is ook mogelijk om voor onbepaalde tijd een deel van de zorg over te laten aan een thuiszorgorganisatie.

Respijtzorg

Respijtzorg, ook wel vervangende zorg, is een vorm van thuiszorg die u als mantelzorger tijdelijk kan ontlasten. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld op vakantie of wat extra tijd maken voor uw hobby’s. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat u als mantelzorger de juiste kwaliteit aan zorg kunt blijven leveren voor uw naaste.

Lees meer over respijtzorg >

Ontlasting van de mantelzorg

Het is ook mogelijk om een mantelzorger te ontlasten voor een onbepaalde periode. De mantelzorg kan (voor een deel) overgenomen worden door een thuiszorgorganisatie zoals Standby thuiszorg. Wij kunnen dan samen met u kijken naar welke zorgmomenten wij van u als mantelzorger over kunnen nemen. Op basis van deze wensen vormen wij een team van zorgverleners en in samenwerking met u als mantelzorger wordt zo uw naaste dagelijks (indien nodig) verzorgt.

Menny Landman zorgaanname

Menny Landman
Zorgaanname

Ondersteuning voor mantelzorgers aanvragen

Doe vrijblijvend een aanvraag voor thuiszorg bij Standby thuiszorg. Wij kijken samen met u hoe we de lasten voor u als mantelzorger kunnen verminderen en u op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen. Vul uw gegevens in via onderstaande knop en wij nemen binnen 1 dag contact met u op.

THUISZORG AANVRAGEN