Op zoek naar zorg bij kanker?

Wilt u meer informatie over terminale zorg bij kanker? Laat uw gegevens achter en u kunt de informatie downloaden.

INFORMATIE AANVRAGEN

Thuiszorg bij kanker

Kanker is een ziekte waarbij de verschillende cellen in het lichaam ongecontroleerd gaan delen. Hierdoor komen er te veel cellen in het lichaam die zich gaan hechten aan verschillende weefsels in het lichaam. Ook kan het zijn dat de overige cellen zich gaan verplaatsen naar andere delen van het lichaam. Hierdoor testen de kankercellen de goede cellen aan en kunnen er complicaties ontstaan.

Helaas is het in veel gevallen nog steeds erg lastig om kanker volledig te behandelen. Afhankelijk van het type kanker en het stadium waarin het zich verkeerd, neemt de kans tot genezing af. Bij behandeling van kanker kan er gekozen worden voor curatie (genezing) en palliatieve zorg (het verachten van de pijn). De meest voorkomende vormen van kanker zijn protstaatkanker, longkanker, darmkanker en borstkanker.

Meer informatie over terminale zorg aan huis >

Zorg bij curatie

In het geval van curatie ofwel genezing van de kanker kan zorg thuis nodig zijn. Denk hierbij aan huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging of zelfs verpleegtechnische handelingen. Thuiszorg kan hierin een goede oplossing bieden waardoor u zich volledig kunt focussen op het genezingsproces. Dit kan dan langdurige zorg zijn, maar is niet chronisch.

Lees meer over langdurige thuiszorg >

Palliatieve thuiszorg

In het geval van palliatieve zorg, dus het verzachten van de pijn, kan er ook baad zijn bij huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleegtechnische handelingen. Echter is in het geval van palliatieve zorg de diagnose in veel gevallen terminaal. Er is dus geen zicht meer op volledige genezing. Om ervoor te zorgen dat iemand thuis kan blijven wonen is palliatieve thuiszorg een goede oplossing om de laatste levensfase af te ronden in uw eigen omgeving. Dit is mogelijk door te starten met verschillende blokken zorg en dit uiteindelijk uit te breiden naar 24 uurs zorg of nachtzorg waardoor u niet meer alleen bent in de laatste fase.

Lees meer over palliatieve thuiszorg >

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Informeer over de mogelijkheden van zorg bij kanker

Wij staan dag en nacht voor u klaar.