Thuis wonen middels dementiezorg

Dementie zorg nodig? Laat uw gegevens achter zodat wij u kunnen bellen om de mogelijkheden te bespreken. Of bel direct naar ons. 

Direct bellen

Thuis wonen met dementie? Het kan!

Wij hebben sinds eind jaren 90 veel cliënten met dementie mogen ondersteunen. Wij zien dat thuis blijven wonen juist voor hen heel belangrijk is. Voor cliënten met dementie is een bekende, veilige omgeving en een vaste structuur van groot belang.

Vaak biedt de reguliere thuiszorg in het begin nog een oplossing door korte zorgmomenten in te vullen. Indien de reguliere thuiszorg niet meer genoeg is voor de cliënt of als de druk op de mantelzorger te groot wordt, zijn wij het alternatief voor een verzorgingstehuis dat bij dementie vaak als de enige oplossing wordt gezien. Sterker nog, in de praktijk kunnen wij voor veel cliënten en mantelzorgers al veel eerder een oplossing bieden. Daarnaast kunnen wij bij dementie ook palliatieve zorg bieden. Kijk hiervoor ook op zorg in de laatste levensfase

Wij bieden als Standby moderne dementiezorg aan huis met gediplomeerde dementiezorgverleners. Wij kunnen er voor zorgen dat u of uw partner of ouder zo lang mogelijk thuis kan blijven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving en kunnen zorg bieden tot wel 24 uur per dag. De kosten hiervan kunnen worden gefinancierd via een PGB, maar wij kunnen ook particuliere dementiezorg bieden.

Vrijblijvend meer informatie
Brochure aanvragen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De kracht van Standby thuiszorg

24 uurs zorg

Langere

zorgmomenten

thuiszorg

Zorg in uw

vertrouwde omgeving

24 uurs zorg

Afgestemd op

uw wensen

24 uurs zorg

Vast team van

zorgverleners

telephone

Thuiszorg nodig? Bel Standby!

088 - 018 02 09(24/7 bereikbaar)

Wat houdt zorg aan huis bij dementie in?

Wij bieden zorg in lange blokken (circa 3 uur) zodat we meer kunnen doen dan alleen aankleden of eten maken, maar ook opruimen, samen een wandeling maken of gewoon een praatje maken. Op verzoek kunnen wij ook kortere zorgmomenten invullen, maar wij zien vaak dat cliënt en mantelzorger enorm geholpen zijn als onze zorgverleners meerdere uren aaneengesloten aanwezig zijn.

Wij zijn er ook voor de mantelzorger. Wij zien de enorme impact die dementie heeft op de partner of mantelzorger en proberen daar zo veel mogelijk in te kunnen betekenen. Standby thuiszorg doet er alles aan om u en uw omgeving zoveel mogelijk te ontzorgen.

Kosten voor thuiszorg

Thuiszorg bij langdurige zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij een Wlz-indicatie kunnen wij veelal tussen de 25 en 35 uur per week zorg bieden. Deze zorg wordt volledig vergoed binnen het persoonsgebonden budget (pgb). De vergoeding is afhankelijk van uw situatie en de gewenste zorg. Met onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de kosten >

Onze werkwijze

Bij Standby thuiszorg werken wij met een vast team van zorgverleners. Onze zorgverleners bieden verzorging en verpleging, maar hebben ook tijd om een praatje of een wandeling te maken. Wij zoeken altijd naar de perfecte match tussen u en onze zorgverleners. Op die manier zorgen wij ervoor dat u altijd uzelf kunt blijven in uw eigen vertrouwde omgeving.

Lees meer over ons >

Telefonisch extra informatie ontvangen

Bel (088) 018 02 00 of vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug wanneer het u uitkomt.

Verzekeraars waar we mee werken

Cliënten aan het woord

9.0 gemiddeld 182 beoordelingen

Heel te vrede met zorg medewerkster

9.9
Geplaatst 23 november

Mijn ouders voelen zich echt thuis bij Ome Jan. Er is veel aandacht voor ze en ze worden lekker verwend. Ook is er veel aandacht voor de familie.

9.8
Geplaatst 22 november

Snelle beschikbaarheid zorg, goede zorgverleners. Overdracht tussen de verschillende zorgverleners kan meer gestructureerd.

8.9
Geplaatst 16 november