Standby:De Dementiespecialist

Thuis blijven wonen bij dementie kan wel!

Bel mij om de mogelijkheden van thuiszorg bij dementie te bespreken.

Belafspraak inplannen

Wil jij werken voor Standby Thuiszorg? Leuk! Klik op deze link voor meer informatie.

Wat is dementie?

Dementie/vergeetachtigheid bij ouderen is iets wat helaas vaak voorkomt. Wanneer iemand lijdt aan dementie lijkt dit in het begin op vergeetachtigheid. Door het afnemen van zenuwcellen in de hersenen functioneren de hersenen steeds minder goed. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk geheugenproblematiek. In een latere fase kan dit zelfs leiden tot denk- en taalproblemen. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dit is echter slechts één van de 50 verschillende diagnoses die vallen onder de verzamelnaam dementie. Het is belangrijk dat hier de juiste zorg voor wordt gegeven.

Thuiswonen met dementie? Het kan!

Wij hebben sinds eind jaren 90 veel cliënten met dementie mogen ondersteunen. Wij zien dat thuis blijven wonen juist voor hen heel belangrijk is. Voor cliënten met dementie is een bekende, veilige omgeving en een vaste structuur van groot belang. Vaak biedt de reguliere thuiszorg in het begin nog een oplossing door korte zorgmomenten in te vullen. Indien de reguliere thuiszorg niet meer genoeg is voor de client of als de druk op de mantelzorger te groot wordt, wordt een verpleeghuis als de enige oplossing gezien. Sterker nog, in de praktijk kunnen wij voor veel cliënten en mantelzorgers al veel eerder een oplossing bieden. Wij zijn als Standby het alternatief voor de reguliere thuiszorg als korte zorgmomenten niet meer voldoen en voor een verpleeghuis in een latere fase. Wij kunnen er voor zorgen dat u of uw partner of ouder zo lang mogelijk thuis kan blijven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving en kunnen zorg bieden tot wel 24 uur per dag.

Wat bieden wij u als dementiespecialist?

Wij hebben ruim 500 zorgverleners die aan ons verbonden zijn. Onze zorgverleners zijn opgeleid om verschillende vormen en stadia van dementie te signaleren en weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Hiervoor kunnen zij ook terugvallen op experts binnen onze organisatie.

Wij vinden het belangrijk om op vaste momenten en met een vaste team van circa 3 fijne zorgverleners te werken, zodat u als cliënt en als mantelzorger niet verrast wordt en weet wat u kunt verwachten. U heeft zelf de regie, u bepaalt wat onze zorgverleners doen.

Wij bieden zorg in lange blokken (circa 3 uur) zodat we meer kunnen doen dan alleen aankleden of eten maken, maar ook opruimen, samen een wandeling maken of gewoon een praatje maken. Op verzoek kunnen wij ook kortere zorgmomenten invullen, maar wij zien vaak dat cliënt en mantelzorger enorm geholpen zijn als onze zorgverleners meerdere uren aaneengesloten aanwezig zijn.

Wij zijn er ook voor de mantelzorger. Wij zien de enorme impact die dementie heeft op de partner of mantelzorger en proberen daar zo veel mogelijk in te kunnen betekenen. Standby thuiszorg doet er alles aan om u en uw omgeving zoveel mogelijk te ontzorgen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De kracht van Standby thuiszorg

clock

Zorg binnen

24 uur opgestart

maps and flags

Zorg door

heel Nederland

check mark

Afgestemd op

uw wensen

nurse

Vast team van

zorgverleners

Wil jij werken bij Standby thuiszorg?

Bij Standby thuiszorg ga je aan het werk als zorgverlener. Hierbij schakelen wij tussen jou als zzp’er en cliënten met complexe zorgvragen. Je bezoekt cliënten in blokken van minimaal 3 tot 24 uur aaneengesloten en helpt ze met dagelijkse taken en biedt begeleiding. Daarnaast bied je ook verzorging en verpleging waar nodig. Wij willen er samen met jou voor zorgen dat onze cliënten zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en de benodigde zorg ontvangen.

Lees meer over het werken bij Standby thuiszorg >

telephone

Thuiszorg nodig? Bel Standby!

088 - 018 02 09(24/7 bereikbaar)

Kosten voor thuiszorg

Thuiszorg bij langdurige zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij een Wlz-indicatie kunnen wij veelal tussen de 25 en 35 uur per week zorg bieden. Deze zorg wordt volledig vergoed binnen het persoonsgebonden budget (pgb). De vergoeding is afhankelijk van uw situatie en de gewenste zorg. Met onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Bij Standby thuiszorg werken wij met een vast zorgteam van zelfstandige zorgverleners. Onze zorgverleners bieden verzorging en verpleging, maar hebben ook tijd om een praatje of een wandeling te maken. Wij zoeken altijd naar de perfecte match tussen u en onze zorgverleners. Op die manier zorgen wij ervoor dat u altijd uzelf kunt blijven in uw eigen vertrouwde omgeving.

Telefonisch extra informatie ontvangen

Bel (088) 018 02 00 of vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug wanneer het u uitkomt.

Verzekeraars waar we mee werken