Zo lang mogelijk thuis wonen met dementie

Wilt u meer informatie over langdurige thuiszorg bij dementie? Laat uw gegevens achter en download een gratis brochure met alle info die u nodig heeft.

INFORMATIE AANVRAGEN

Zorg bij dementie vanaf 2 uur per dag

Dementie/vergeetachtigheid bij ouderen is iets wat helaas vaker voorkomt. Wanneer iemand lijdt aan heeft van dementie blijkt dit in het begin uit vergeetachtigheid. Door het afnemen van zenuwcellen in de hersenen functioneren de hersenen steeds minder goed, waardoor er geheugenproblematiek ontstaat. In een latere fase kan dit zelfs leiden tot denk en taalproblemen. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dit is echter slechts één van de 50 verschillende diagnoses die valt onder de verzamelnaam dementie.

Meer informatie over de diagnose dementie lees je hier >

Als er sprake is van de diagnose dementie of Alzheimer is er over het algemeen niet gelijk zorg nodig. Dit is iets wat zich langzaam opbouwt. Langzaam verliest iemand met dementieproblemen de regie over zijn of haar eigen leven en wordt zo afhankelijk van hulp van anderen. De dagelijkse handelingen worden moeilijker. In het begin is mantelzorg een manier om dit op te vangen. Bijvoorbeeld een familielid of goede vriend die komt helpen in het huishouden. Naarmate de ziekte verergerd raken, de mantelzorgers overbelast en is er extra hulp nodig. Thuiszorg bij dementie is dan een goede aanvulling op de mantelzorg.

Lees meer over aanvulling op de mantelzorg >

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Thuiszorg bij dementie

Thuiszorg bij dementie is een goed alternatief voor een verpleeghuis. Hierdoor is er geen stress van het (plotseling) verhuizen en kan iemand met dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen en genieten van de eigen omgeving. Dit is waar wij met Standby thuiszorg in beeld komt. Wij kunnen ervoor zorgen dat de u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Er kan zorg geleverd worden vanaf 2 tot wel 24 uur aaneengesloten per dag. Heeft u behoefte aan een korter zorgmoment? Dan kunnen we hier natuurlijk altijd naar kijken.

Thuiszorg via Standby thuiszorg

Zo lang mogelijk thuis wonen.

Thuiszorg via Standby thuiszorg

Thuiszorg ter aanvulling of overname van de mantelzorg.

Kosten van thuiszorg

In veel gevallen kan thuiszorg bij dementie vergoed worden vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Je kunt hierbij een vergoeding krijgen vanuit zorg in natura, maar het is ook mogelijk om zelf verantwoordelijk te zijn voor het budget. In dit geval krijg je een persoonsgebonden budget (PGB) tot je beschikking en kunt u van dit bedrag zelf de thuiszorg inkopen.

Meer informatie over kosten van thuiszorg vindt u hier >

Menny Landman zorgaanname

Menny Landman
Zorgaanname

Op zoek naar thuiszorg bij dementie? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag voor langdurige zorg en wij nemen binnen 48 uur contact met u op. Mocht u toch nog vragen hebben dan kan dit natuurlijk ook dan nog beantwoord worden of u kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)411 – 688 399.

LANGDURIGE ZORG AANVRAGEN