Dementie2019-03-19T13:25:42+00:00

Op zoek naar zorg bij dementie?

Wilt u meer informatie over chronische zorg bij dementie? Laat uw gegevens achter en download een pdf met alle info die u nodig heeft.

Dementie/vergeetachtigheid bij ouderen is iets wat helaas vaker voorkomt. Wanneer iemand last heeft van dementie blijkt dit in het begin uit vergeetachtigheid. Door het afnemen van zenuwcellen in de hersenen functioneren de hersenen steeds minder goed, waardoor er geheugenproblematiek ontstaat. In een latere fase kan dit zelfs leiden tot denk en taalproblemen. Dit is wat er gebeurd wanneer iemand last heeft van dementie. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dit is echter slechts één van de 50 verschillende diagnoses die valt onder de verzamelnaam dementie.

Zorg bij dementie

Als er sprake is van de diagnose dementie of alzheimer is er over het algemeen niet gelijk zorg nodig. Dit is iets wat zich langzaam opbouwt. Langzaam verliest iemand met dementieproblemen de regie over zijn of haar eigen leven en wordt zo afhankelijk van hulp van anderen. De dagelijkse handelingen worden moeilijker. In het begin is mantelzorg een manier om dit op te vangen. Bijvoorbeeld een familielid of goede vriend die komt helpen in het huishouden. Maar naarmate de ziekte verergerd raken de mantelzorgers overbelast en is er extra hulp nodig.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Thuiszorg bij dementie

Een van de mogelijkheden is dan om naar een verpleeghuis te gaan. Echter kan dit erg zwaar zijn voor de cliënt, maar ook zeker voor de familie. Dit is waar wij met Standby thuiszorg in beeld komen. Wij kunnen ervoor zorgen dat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Er kan zorg geleverd worden vanaf 2 tot wel 24 uur aaneengesloten per dag. Heeft u behoefte aan een korter zorgmoment? Dan kunnen we hier natuurlijk altijd naar kijken.

Bent u op zoek naar thuiszorg voor iemand die dementeert of zoekt u een aanvulling op de mantelzorg? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag voor chronische zorg via Standby thuiszorg en wij nemen binnen 48 uur contact met u op. Mocht u toch nog vragen hebben dan kan dit natuurlijk ook dan nog beantwoord worden of u kunt contact met ons opnemen via de chat of door te bellen naar +31 (0)411 – 688 399.