Zo lang mogelijk thuis wonen met dementie?

Ontvang extra informatie over langdurige thuiszorg bij dementie via Standby thuiszorg.

Extra informatie aanvragen

Zorg bij dementie vanaf 3 uur per dag

Dementie/vergeetachtigheid bij ouderen is iets wat helaas vaak voorkomt. Wanneer iemand lijdt aan dementie lijkt dit in het begin op vergeetachtigheid. Door het afnemen van zenuwcellen in de hersenen functioneren de hersenen steeds minder goed. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk geheugenproblematiek. In een latere fase kan dit zelfs leiden tot denk- en taalproblemen. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dit is echter slechts één van de 50 verschillende diagnoses die vallen onder de verzamelnaam dementie. Het is belangrijk dat hier de juiste zorg voor wordt gegeven. Wij van Standby thuiszorg zijn met name gespecialiseerd in het geven van zorg bij dementie.

Lees meer over de diagnose van dementie >

Aanvulling op de mantelzorger

Als er sprake is van de diagnose dementie of Alzheimer is er over het algemeen niet altijd zorg benodigd. In de meeste gevallen zal dit door de tijd heen meer noodzakelijk worden. Iemand met dementieproblemen verliest namelijk langzaam de regie over zijn of haar eigen leven en wordt afhankelijk van hulp door anderen. In het begin kan dit vaak worden opgevangen door mantelzorgers zoals bijvoorbeeld een goede vriend of familielid. Uiteindelijk zal ook deze zorg complexer en veeleisender worden waardoor de mantelzorger overbelast kan raken. Dat is waar thuiszorg een goede aanvulling op kan zijn; het ontlasten van de mantelzorgers.

Thuiszorg bij dementie

Thuiszorg bij dementie is een goed alternatief voor een verpleeghuis. Hierdoor is er geen stress van het (plotseling) verhuizen en kan iemand met dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen en genieten in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dit is waar wij met Standby thuiszorg in beeld komt. Wij kunnen ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Er kan zorg gegeven worden vanaf 3 tot wel 24 uur aaneengesloten per dag.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De kracht van Standby thuiszorg

clock

Zorg binnen

24 uur opgestart

maps and flags

Zorg door

heel Nederland

check mark

Afgestemd op

uw wensen

nurse

Persoonlijk team

van zorgverleners

telephone

Wij staan voor u klaar!

088 - 018 02 09(24/7 bereikbaar)

Kosten bij dementiezorg

In veel gevallen kan thuiszorg bij dementie vergoed worden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze vergoeding wordt veelal gegeven in de vorm van het persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura. Onze zorgspecialisten denken hierover graag met u mee om te kijken naar de meeste geschikte oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Lees meer over de kosten>

Dit is Standby thuiszorg

Bij Standby thuiszorg werken wij met een vast zorgteam van zelfstandige zorgverleners. Onze zorgverleners zullen u ondersteuning en begeleiding bieden bij alledaagse taken, verpleging en verzorging. Wij zullen altijd op zoek gaan naar de perfecte match tussen u en onze zorgverleners.  Op die manier zorgen wij ervoor dat u altijd uzelf kunt blijven en zorg krijgt die bij u persoonlijk past.

Lees meer over ons >

Extra informatie aanvragen?

Bel (088) 018 02 09 of vul het onderstaande formulier in

Onze zorgpartners

Zorgverlener worden bij Standby?

Standby thuiszorg bemiddelt tussen jou als zelfstandig zorgverlener (zzp’er) en de cliënt met complexe zorgvragen. Je zult hierbij cliënten bezoeken in blokken van minimaal 3 uur tot 24 uur aaneengesloten. Onze cliënten zul je dan bijvoorbeeld gaan helpen met de verzorging in alle facetten. Als zelfstandig zorgverlener kun jij je focussen op hetgeen je écht leuk vindt; verzorging. De volledige backoffice zullen wij tot ons nemen!

Lees meer over het werken bij Standby thuiszorg >