Chronische zorg2018-11-05T13:16:47+00:00

Chronische zorg vanaf 3 uur per dag

Laat uw gegevens achter en download een pdf met extra informatie over chronische zorg via Standby thuiszorg.

Informatie aanvragen

Chronische zorg vanaf 3 uur per dag

Wanneer iemand een ziekte heeft die chronisch is, is er met de bestaande middelen en kennis geen mogelijkheid tot genezen. Met medicijnen en goede zorg kan echter de last van deze zorg wel verminderd worden. Thuiszorg is een goede manier om u, wanneer u last heeft van een chronische ziekte, te laten doen wat u zelf wilt. Bij een chronische ziekte kunt u denken aan dementie, Parkinson of gewoon algemene ouderenzorg. Vaak wordt bij dit soort ziektes in eerste instantie mantelzorg ingezet. Helaas kan de situatie verslechteren waardoor dit niet meer haalbaar is. Dit is waar Standby thuiszorg om de hoek komt kijken. Wij ondersteunen verschillende ziektebeelden en ontlasten de mantelzorgers voor blokken van 3 tot 24 uur per dag.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wat kunnen wij doen?

Wanneer wij van start gaan met het organiseren van zorg voor u, uw partner of uw ouders beginnen wij met het inventariseren van de zorgbehoefte en de persoonlijke wensen van de cliënt. Met deze informatie adviseren en informeren wij de zorgverleners zodat zij weten wat zij voor u kunnen betekenen. Wij streven ernaar om binnen 48 uur de zorgvraag op te organiseren en te starten. Op deze manier kunnen we de mantelzorg ontlasten.

Vormen van zorg

Bij een chronische ziekte kunnen verschillende vormen van zorg nodig zijn. Zo kan in sommige gevallen blokzorg een goede oplossing bieden. Dan komt er een zorgverlener aan huis voor een of meerdere blokken per dag. Deze blokken moeten wel minimaal 3 uur aaneengesloten zijn. Een andere oplossing is nachtzorg of 24 uurs zorg. In de nacht is vaak het moment dat een cliënt met chronische ziekte alleen is. Dan kan het fijn zijn als er iemand is om op deze persoon te letten en te ondersteunen als dit nodig is. Ook kan 24 uur per dag zorg een goede optie zijn om ervoor te zorgen dat de cliënt nooit alleen is. Zo is er altijd zorg aanwezig en misschien zelfs nog belangrijker, er is altijd gezelschap aanwezig.

Blokzorg vanaf 3 uur per dag

Nachtzorg of zorg voor 24 uur per dag

De kosten van chronische zorg

Bij chronische ziekte is thuiszorg een goede oplossing om ervoor te zorgen dat de cliënt zo lang mogelijk zichzelf kan blijven en de mantelzorger ontlast wordt. Dit kan veelal (volledig) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij Standby thuiszorg helpen wij u met het aanvragen van een persoonsgebonden budget (PGB). Hierdoor kunnen wij tot 60% meer zorg leveren dat de reguliere thuiszorg en kunnen we dus optimaal gebruik maken van uw budget. Wij ondersteunen u volledig bij het aanvragen van het PGB.

Veelgestelde vragen

Ja dat kunnen wij. Moeten we wel gaan kijken vanuit welke financieringsstroom dit betaald kan worden. Afhankelijk van uw ziektebeeld kunnen er verschillende wetten van toepassing zijn. Hierin zijn wij gespecialiseerd. Wilt u persoonlijk advies hierover? Bel ons dan op +31 411 688 399 of stuur een chatbericht.

Ja dat kan. Wij kunnen bijvoorbeeld de ochtendverzorging doen, het bed verschonen of samen met uw vader boodschappen als extra gezelschap. De kosten van de zorg zijn afhankelijk van het ziektebeeld en kan wellicht vergoed worden door de zorgverzekeraar. Hier kijken wij graag samen met u naar. Laat uw gegevens hier achter en wij nemen contact met u op.

Ja hoor dat kunnen wij. Dan gaan wij collega’s voor je zoeken en proberen we samen de zorg in te vullen. Heeft jouw cliënt ook al een indicatie? Hier kunnen we samen naar gaan kijken om ook te zien of de zorg (voor een stuk) vergoed kan worden. Stuur een mailtje naar info@standbythuiszorg.nl en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen.

Vraag nu chronische zorg aan voor uzelf, uw partner of uw familie en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Chronische zorg aanvragen