Het verhaal van Standby thuiszorg

Hoe het allemaal begon

In 1999 is Standby thuiszorg opgericht door Nicole Jorna en Menny Landman. Standby thuiszorg is ontstaan vanuit de persoonlijke missie van Nicole en Menny: mensen de zorg geven die ze nodig hebben. Er werd niet altijd genoeg gekeken naar de mens achter de zorgvraag. Nicole en Menny kwamen erachter dat mensen veel meer in hun kracht zouden staan als er nèt dat beetje extra werd gedaan. Ze vonden dat dit anders moest kunnen en daar begon het avontuur van Standby thuiszorg.

Nicole en Menny zijn gestart in de garage van Menny. In het begin deden zij alles zelf: van intake, naar planning, website bijhouden en de administratie. Alles hebben ze zelf uitgevogeld. Al snel kwamen de eerste medewerkers in dienst. Standby thuiszorg groeide uit tot een volwaardige organisatie en barstte uit haar voegen. Letterlijk. In 2008 maakten ze daarom de stap naar een ander kantoor, aan de Kastanjelaan 6 in Boxtel. Sinds december 2021 zijn we verhuisd met het hoofdkantoor naar ‘s- Hertogenbosch.

Natuurlijk is er in de afgelopen 23 jaar nog wel meer veranderd. Nicole Jorna heeft in 2019 afscheid genomen van het bedrijf. In 2020 is er een nieuwe tak bijgekomen, namelijk Standby Zorg, waarmee we cliënten nog beter kunnen ondersteunen.

Daarnaast openden wij eind 2021 zorgvilla Ome Jan in Vught, op het Fort Isabella terrein. Ome Jan is het eerste familielid uit de nieuw te openen Wonen bij de Familie huizen die uiteindelijk op diverse plekken in Brabant zullen voorzien in de zorgbehoefte van ouderen met dementie.

Veel veranderingen en grootse plannen, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven: we leveren professionele zorg, zodat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving (vaak met partner) kunnen blijven. Persoonlijke aandacht staat bovenaan bij Standby thuiszorg. En dat zal altijd zo blijven.

Specialist in complexe zorgvragen

Uw hele leven bent u een persoon met een eigen persoonlijkheid, eigen dagritmes en eigen gedragingen. Het ‘one size fits all’ principe is al sinds oudsher aanwezig bij de reguliere thuiszorg. Wij van Standby thuiszorg geloven daar niet in. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie kan houden over de manier waarop u thuis wilt blijven wonen.

Bij Standby thuiszorg bepaalt u welke zorg u wanneer krijgt en door wie dit verleend wordt. Wij faciliteren u in een klein, door u gekozen team van fijne en professionele zorgverleners die ervoor zorgen dat u thuis kan blijven wonen. Dit doen wij door zorg te leveren vanaf 3 tot zelfs 24 uur per dag.

Wij kijken graag samen met u en uw familie naar de mogelijkheden die wij hebben en hoe dit gefinancierd zou kunnen worden. Bent u nieuwsgierig wat wij allemaal doen en wilt u graag een keer contact? Kom dan gerust een keertje langs bij een van onze vestigingen, stuur een mailtje of bel ons .

Neem direct contact met ons op