Het verhaal van Standby thuiszorg

Uw hele leven bent u een persoon met een eigen persoonlijkheid, eigen dagritmes en eigen gedragingen. Het ‘one size fits all’ principe is al sinds oudsher aanwezig bij de reguliere thuiszorg. Wij van Standby thuiszorg geloven daar niet in. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie kan houden over de manier waarop u thuis wilt blijven wonen.

Bij Standby thuiszorg bepaalt u welke zorg u wanneer krijgt en door wie dit verleend wordt. Wij faciliteren u in een klein, door u gekozen team van fijne en professionele zorgverleners die ervoor zorgen dat u thuis kan blijven wonen. Dit doen wij door zorg te leveren vanaf 3 tot zelfs 24 uur per dag.

Hoe het allemaal begon

Ruim 20 jaar geleden is Standby thuiszorg opgericht door Nicole Jorna en Menny Landman. Standby thuiszorg is ontstaan vanuit een persoonlijke missie: mensen kregen zorg, maar niet altijd de zorg die ze nodig hadden. Er werd niet altijd genoeg gekeken naar de mens achter de zorgvraag. Nicole en Menny kwamen er achter dat mensen veel meer in hun kracht zouden staan als er nèt dat beetje extra werd gedaan. Ze dachten dat dit wel anders kon en daar begon het avontuur van Standby thuiszorg.

Nicole en Menny zijn gestart in de garage van Menny. In het begin deden zij alles zelf: van intake, naar planning, website bijhouden en de administratie. Alles hebben ze zelf uitgevogeld. Al snel kwamen de eerste medewerkers in dienst. Standby thuiszorg groeide uit tot een volwaardige organisatie en barstte uit haar voegen. Letterlijk. In 2008 maakten ze daarom de stap naar een ander kantoor, aan de Kastanjelaan 6 in Boxtel. Nog steeds de huidige locatie.

Natuurlijk is er in de afgelopen 20 jaar het een en ander veranderd. Nicole Jorna nam in 2019 afscheid van het bedrijf. Er kwam een nieuwe tak bij, namelijk Standby Zorg. Maar de basis is nog altijd hetzelfde gebleven: we leveren nog steeds zorg bij mensen thuis, zodat ze in hun eigen vertrouwde omgeving (vaak met partner) kunnen blijven. Mensen hebben altijd zorg nodig die bij ze past. Persoonlijke aandacht staat nog steeds bovenaan bij ons. En dat zal altijd zo blijven.

Specialist in complexe zorgvragen

Wij kijken graag samen met u en uw familie naar de mogelijkheden die wij hebben en hoe dit gefinancierd zou kunnen worden. Bent u nieuwsgierig wat wij allemaal doen en wilt u graag een keer contact? Kom dan gerust een keertje langs bij een van onze vestigingen, stuur een mailtje of bel ons.

Standby thuiszorg is een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van complexe zorgvragen. Denk hierbij aan terminale zorg tot wel 24 uur per dag of chronische zorg bij bijvoorbeeld dementie, Parkinson of kanker. Wanneer de reguliere thuiszorg niet meer volstaat, zijn wij het alternatief voor een hospice of een verpleeghuis.

Neem direct contact met ons op