Suzanne veel dank dat je mij hebt voorgedragen voor “Mooi mens” was heel verrast.

Op mijn 1e werkdag voor Standby maakte jij de deur voor me open bij mijn 1e client, toeval bestaat toch niet!

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Dorien Kapteyn en ben geboren met een westerse tongval (directe communicatiestijl). Ik ben 62 jaar, woon samen en heb zelf geen kinderen maar sinds 5 jaar 3 bonus kinderen en een hond Cato. In 1990 ben ik vanuit Amsterdam in Vught terecht gekomen.

Ik werk met heel veel plezier en voldoening in de Thuiszorg. In de zomer van 2016 ben ik begonnen bij Standby.

Tegelijker tijd ben ik in de wijk begonnen bij een concurrent van Standby. Ik reed routes en was gemiddeld 10 minuten bij een cliënt. Al heel snel kwam ik er achter dat dat niet bij me paste.

Cliënten in hun thuis situatie zorg bieden, lid zijn van een team van verschillende zorgverleners, om voor en met elkaar een hoge kwaliteit en continuïteit in de zorg te kunnen aanbieden in overleg met de cliënt en de familie, is waar ik voor ga en gelukkig van word.

Sta in het leven “doe een ander niet aan wat je zelf niet aangedaan wilt worden”, dit sluit naadloos aan hoe ik het prettig vind om te functioneren in een team.

Mijn grote valkuil is dat ik niet gemakkelijk nee kan zeggen, als er een collega uitvalt en ik gebeld word om de dienst over te nemen. Dan zie ik meteen de cliënt voor me, en dan denk ik “stel dat ik het zelf zou zijn?”, weer een vreemde zorgverlener aan mijn bed?, en hop dan val ik in met veel plezier. Nadeel daarvan is dat ik vaak te veel werk en dat dat wel eens ten koste gaat van thuis, familie, vrienden en vriendinnen en mijn sociale leven.

Dank, collega’s, voor het vertrouwen en hoop nog heel lang met jullie te mogen werken.

Draag het stokje over aan “Mooi mens” Tonny Oggel.

Werk met plezier, Dorien Kapteyn