Wat kun je nog mooier hebben dan het jaar te beginnen met complimenten van een collega om als “Mooi Mens” een stukje te schrijven in de column. Toch nog mooier was, voor ons, de geboorte van onze tweede kleindochter op 24 december, kerstavond. Dank je wel Toosje, dat je aan mij gedacht hebt om het stokje door te geven.

Ik ben Annemarie Lodewijks, woon in Son en Breugel en sinds 2010 werkzaam in de zorg, via CIT doorgestroomd naar Standby. Vroeger heb ik als polikliniek assistente interne poli Catharina Ziekenhuis Eindhoven, ook een geweldige tijd gehad waarbij het belang van de patiënten steeds op de eerste plaats stond, samen met een fijn team. Na de geboorte van onze zoon en dochter ben ik daarmee gestopt. Maar mijn hart bleef bij de zorg  en nu geeft het verlenen van zorg aan anderen mij een extra doel in mijn leven, waardoor ik positieve energie krijg, het geeft verrijking, het open staan voor, het omgaan met, doet mij goed als gevoelsmens.

Veel cursussen en workshops gevolgd, onlangs nog palliatieve zorg. In de afgelopen zes jaar kan ik terug kijken op mooie zorgmomenten, ook terminaal. Op dit moment zijn mijn meeste zorgvragen 24 – uurs zorgen.

Wij zijn pas verhuisd naar een heel fijn appartementencomplex, toekomstgericht, in Son, waar we het heel goed naar onze zin hebben, de leuke bijkomstigheid is dat onze dochter, schoonzoon en kleindochters nu in ons “oude” huis wonen, heel bijzonder!

Maar, als ik vrij ben geniet ik er van om aandacht te geven aan de kinderen, kleinkinderen en mijn 90 jarige moeder, gezellige familieweekenden, stedentrips, het opzoeken van mooie natuur, verre reizen met mijn man o.a. naar Thailand, Bali, vakanties naar de zon, interesse voor andere culturen en als hobby fotograferen.

Graag luister ik ook naar mooie muziek van de jaren 50 en 60, gezellig thuis met vrienden koken en bij elkaar zijn met een glaasje wijn.

Een aanrader om heerlijk te eten, Valenciaanse paella, ongefileerde griet in visrestaurant BRU 17, Bruinisse. Aan te bevelen om ook een keer in restaurant ’t Kleijn Geluck (van onze zoon) in Son en Breugel te gaan dineren.

Ook heel bijzonder en leuk is dat er na het stoppen van een zorgvraag door overlijden de enigste dochter nog altijd graag het zorgteam bij elkaar wil houden, twee maal per jaar een etentje organiseert, om de goede contacten te blijven voortzetten. Een mooi gebaar!

Dank je wel Standby, collega’s, voor de prettige samenwerking.

Graag geef ik het stokje door aan Misjel van Rooy.