Kosten van thuiszorg

Zvw, Wlz, Wmo en particulier

Bel mij om extra informatie te krijgen over de kosten van zorg via Standby thuiszorg.

Belafspraak inplannen

Bij Standby thuiszorg zijn wij gespecialiseerd in de verschillende financieringsstromen. Onze afdeling zorgaanname kan u ondersteunen in het kiezen van de juiste wet voor de vergoeding van uw thuiszorg. Heeft u vragen of de financieringsstromen of wilt u zorg aanvragen via Standby thuiszorg? Doe dan een vrijblijvende aanvraag via onderstaande knop en wij nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met u op.

THUISZORG AANVRAGEN

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kosten van thuiszorg

Wanneer u zorg nodig heeft, is het ook belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die hierbij komen kijken. Moet u dit zelf betalen of kan het vergoed worden door bijvoorbeeld de zorgverzekeraar? Op deze pagina leggen wij uit hoe zorg via Standby thuiszorg vergoed kan worden en wat hierbij komt kijken.

Vergoeding via de Zorgverzekeringswet (Zvw)

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Hiervoor betaalt u jaarlijks (of een maandelijks bedrag). Wanneer u vervolgens zorg nodig heeft, kan dit vergoed worden uit dit potje.

Afhankelijk van de indicatie die u heeft gekregen, kan thuiszorg vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vervolgens is de vraag welke stroming u gaat gebruiken. Er zijn in de Zvw twee verschillende stromingen, namelijk het pgb (persoonsgebonden budget) en Zorg in Natura (ZiN).

Zorg in Natura (ZiN)

Zorg in Natura is een van de meest bekende vormen van vergoeding via de zorgverzekeraar. Wanneer er zorgkosten zijn gemaakt die volgens uw indicatie gemaakt mogen worden bij de zorgverzekeraar, dan betaalt de zorgverzekeraar dit bedrag. Dit is indien u zorg heeft gekregen van een gecontracteerde partij. Indien u zorg afneemt bij een niet gecontracteerde partij, dan kunt u de factuur die u ontvangt van de zorgorganisatie declareren bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polis wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonsgebonden budget (pgb)

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een wat minder bekende vorm van vergoeding via de zorgverzekeraar. Hierbij bent u zelf budgethouder van het voor u beschikbare bedrag wat u aan zorg mag uitgeven volgens de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de indicatie krijgt u zelf het beheer over een potje met geld en dit geld mag worden ingezet voor uw zorg.

Wij werken samen met verschillende zorgverzekeraars

Vergoeding vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die voor een lange periode zorg nodig hebben. Om gebruik te kunnen maken van de Wlz is er een Wlz-indicatie nodig. Afhankelijk van de indicatie kan er besloten worden dat het vrijgegeven budget kan worden ingezet voor thuiszorg.

Vergoeding middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Naast de mogelijkheden om een budget voor thuiszorg te krijgen via de zorgverzekeraar of de Wlz kunt u ook gebruik maken van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Deze wet is erop gericht dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. De gemeente van de stad waarin u woont is verantwoordelijk voor de Wmo. Vanuit de gemeente zou er een budget voor u kunnen worden vrijgemaakt om thuiszorg van te kunnen inkopen.