Hartfalen2019-01-14T11:34:26+00:00

Op zoek naar zorg bij hartfalen?

Wilt u meer informatie over zorg bij hartfalen? Vul uw gegevens in en download een pdf met extra informatie over chronische zorg via Standby thuiszorg.

Wanneer iemand de diagnose hartfalen krijgt, betekent dit dat het hart minder goed kan knijpen of omdat het hart zich minder goed kan vullen met bloed. Hierdoor wordt er minder bloed in het lichaam rondgepompt dan normaal. Dit kan leiden tot een vermindering van de lichamelijke mogelijkheden en kan ervoor zorgen dat iemand medicijnen nodig heeft en zijn of haart eet en drink patroon moet gaan aanpassen.

In het begin hebben cliënten met hartfalen meestal geen klachten, maar dit kan langzaam verergeren. Symptomen die vaak voorkomen bij mensen met hartfalen zijn vermoeidheid, kortademigheid en het vasthouden van vocht. Helaas is hartfalen een chronische ziekte en is het dus iets waar iemand levenslang aan vast zit. Een hartinfarct is iets wat hier ook vaak bij komt kijken.

Zorg bij hartfalen

Extra hulp in de huishouding kan in het begin een goede aanvulling zijn voor de cliënt omdat dit vaak veel energie kost. Dit is vaak iets waar de mantelzorger in beginsel mee aan de slag gaat. Het kan ook zijn dat er behoefte is aan verzorging en verpleging. Wanneer dit het geval is, is vaak mantelzorg niet genoeg. Daarom kunnen wij met Standby thuiszorg de mantelzorgers ontlasten. Wij kunnen de hulp in de huishouding, verzorging en verpleging overnemen en indien nodig nog meer. Onze zorgverleners kunnen in blokken van 2 tot 24 uur per dag langskomen en de taken uitvoeren waar u of de cliënt behoefte aan heeft.

Wilt u starten met chronische zorg voor hartfalen of hier meer informatie over? Doe dan een aanvraag voor chronische zorg en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStandby Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering