De Dag van de Palliatieve zorg

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg organiseert Stichting Nabij weer een lezing samen met haar Boxtelse zorgpartners. Dit jaar vertelt Manu Keirse over het omgaan met verlies en verdriet. 

Introductie

Je kunt op veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd. Denk aan het sterven van een familielid, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk of leven met iemand met een beperking.

Mensen in verdriet en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het ooit nog mogelijk om weer van het leven te genieten? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Hoe kan ik iemand in verdriet helpen en troosten? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving.

In deze lezing worden er tips aangereikt om zowel mensen in verdriet zelf als hun omgeving te leren wat helpt en niet helpt in zo’n situatie. Deze tips kunnen je helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan. En je handvaten te geven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

Programma

18:45 uur: Opening zaal
19.30 – 22.00 uur: Presentatie Manu Keirse

Wij zien u graag 12 oktober bij het Jacob-Roelandslyseum op het onderstaande adres:
Grote Beemd 3
5281 CC Boxtel

Heeft u verder nog vragen dan mag u contact opnemen met:
Henriëtte Dikmans – van Lokven
[email protected]
06 45409975

Vanwege de grote belangstelling is niet meer mogelijk om u in te schrijven voor deze bijeenkomst.